Новини
У Парижі відбулася глобальна прем’єра абсолютно нового Kia ProCeed

У Парижі відбулася глобальна прем’єра абсолютно нового Kia ProCeed

2018-10-02

2 жовтня компанія Kia Motors представила ProCeed, абсолютно нову модель лінійки Ceed з кузовом типу Shooting Brake. Автомобіль має приголомшливий дизайн та поєднує практичність універсалу та динаміку по-справжньому гарячого хетчбека.

Нове покоління Kia Ceed отримало не тільки нову платформу та оновлене ім’я, але й додатковий унікальний кузов Shooting Brake, який органічно доповнив п’ятидверний хетчбек та універсал. Нова модель покликана замінити тридверний хетчбек pro_cee’d, подарувавши власнику динаміку і керованість спортивного авто.

Дизайн: унікальний кузов Shooting Brake

Нова модель ProCeed увібрала в себе дух хетчбека pro_cee'd другого покоління. Унікальний дизайн ProCeed продовжує традицію класичних кузовів типу Shooting Brake, які вперше з’явилися ще у XIX столітті. Із розвитком автомобільної індустрії у 60-х роках 20-го століття Shooting Brake став динамічним дводверним універсалом. ProCeed має чотири двері, проте спортивний дух, динамічна лінія даху у повній мірі відповідають класичним канонам.

За своєю конструкцією ProCeed нижчий та довший, ніж 5-дверний хетчбек Ceed або Sportswagon. ProCeed буде представлений на ринку у версіях GT Line та GT.

Своїм зовнішнім виглядом новий автомобіль завдячує дизайну Kia Proceed Concept 2017, повторюючи силует із значним динамічним нахилом даху, незвичайною лінією вікон, нестандартним для родини Ceed дизайном задньої частини та оформленням переднього бампера.

Маючи довжину 4605 мм, що на 5 мм більше, ніж довжина Ceed Sportswagon, передній звіс ProCeed є довшим і складає 885 мм. При висоті 1422 мм його дах розташований на 43 мм нижче, ніж дах Sportswagon, а дорожній просвіт зменшений на 5 мм, до 135 мм. Сконструйований на тій самій платформі K2, що й інші модифікації Ceed, Shooting Brake має ту ж саму довжину колісної бази 2650 мм.

З моменту старту продажів ProCeed буде доступний в 10 кольорах. Покупці ProCeed GT Line матимуть змогу замовити легкосплавні 17- або 18-дюймові диски. Моделі ProCeed GT мають стандартні 18-дюймові диски.

Дизайн та оснащення салону: простір та практичність універсалу у спортивному кузові

Салон ProCeed настільки ж просторий, практичний і ергономічний, як і у звичайного Ceed. Горизонтальна панель, що візуально робить салон більш широким, високоякісні приємні на дотик матеріали, метал оздоблення – ось чим вабить власника ProCeed.

7-дюймова «плаваюча» сенсорна інформаційно-розважальна система знаходиться в центрі панелі приладів, тоді як управління аудіосистемою та кліматичною установкою розташовані нижче. Сама центральна консоль трохи нахилена до водія для зручності користування під час руху.

Звична сіра оббивка даху Ceed та Sportswagon поступилася місцем чорній тканині, оздоблення сидінь та верхня частина панелі приладів мають контрастну прострочку, а на порогах дверей присутні металеві накладки. Салон вже у стартовій версії комплектується D-подібним кермом, а у моделях з коробкою передач з подвійним зчепленням водії також можуть перемикати передачі металевими підкермовими пелюстками.

ProCeed пропонує більше місця для багажу та пасажирів, ніж більшість інших авто зі спортивним характером. Об’єм багажного відділення ProCeed становить 594 літра (VDA), що вдвічі більше, ніж у 5-дверного хетчбека Ceed. Кузов «купе-універсал» не має виступу на багажнику, характеризується меншим дорожнім просвітом, ніж у Sportswagon, та невеликою вантажною висотою.

Задні сидіння складаються у пропорції 40:20:40. Якщо сидіння складені, підлога багажного відділення стає рівною. Опційна система автоматичного відкривання багажника Smart Power Tailgate автоматично відкриває двері багажного відділення за допомогою смарт-ключа ProCeed, якщо він знаходиться близько до задніх дверей. Це зручно у випадках, коли руки власника авто зайняті. У багажному відділенні є сітка для кріплення невеликих предметів, а також система фіксації вантажу багажника.

Плавність руху та керування: розроблений у Європі для максимальної впевненості водіїв на дорогах

Автомобіль ProCeed спроектований та розроблений спеціально для європейських доріг і з врахуванням європейських водіїв. Для Європи, більше, ніж для будь-якого іншого континенту, характерна різноманітність умов дорожнього руху: високошвидкісні автомагістралі, зиґзаґоподібні гірські маршрути, перевантажені транспортом центри міст і непередбачувано вузькі заміські дороги. ProCeed розроблено для динамічного і комфортного руху на всіх типах доріг.

Маючи аналогічну систему підвіски, що й у Ceed та Ceed Sportswagon (Мак-Ферсон попереду та багатоважільна конструкція позаду), ProCeed отримав індивідуальні налаштування, забезпечуючи негайні реакції на команди водія, комфорт і стабільність на високій швидкості.

Дорожній просвіт моделей лінійки ProCeed, як GT, так і GT Line, на 5 мм менший, ніж у автомобілів Ceed і Sportswagon. Хороші «манери» під час водіння автомобілю забезпечив Альбертом Бірманом, головою Департаменту випробувань і розробки високоефективних автомобілів Hyundai-Kia.

Незалежно від діаметру колісних дисків, кожен ProCeed може бути оснащений у якості опції шинами Michelin Pilot Sport 4, що збільшують чудове зчеплення з дорожнім покриттям. Автомобіль оснащений кермом з електропідсилювачем, для повороту від упору до упору потрібно лише 2,44 оберти.

Двигуни та трансмісія: нові турбодвигуни для нового Shooting Brake від Kia

Для моделі ProCeed GT Line доступні на вибір три двигуни. Лінійку бензинових відкриває літровий двигун T-GDi (турбодвигун із системою прямого впорскування бензину), що виробляє 120 к.с. та забезпечує обертальний момент 172 Нм. Найпотужнішим двигуном для моделей GT Line є новий 1,4-літровий силовий агрегат T-GDi «Kappa», що виробляє 140 к.с. та обертальний момент 242 Нм у широкому діапазоні від 1500 до 3,200 об/хв. Обидва двигуни мають фільтр-уловлювач твердих часток для зменшення викидів газу, завдяки якому ProCeed навіть перевершив вимоги TEMP Euro 6d. Обидва двигуни агрегатуються шестиступінчатою механічною коробкою передач у стандартній комплектації, тоді як 1,4-літровий T-GDi доступний з семиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями DCT.

Покупці мають змогу замовити новий економічний 1,6-літровий дизельний двигун CRDi Smartstream. Філософія Smartstream спрямована на підвищення ефективності використання палива та зниження викидів. Новий двигун характеризується оптимізованою та полегшеною конструкцією, має технологію активного контролю викидів та вибіркову каталітичну нейтралізацію (SCR) для їх значного зменшення.  1,6-літровий дизельний двигун моделей Ceed та ProCeed – це найбільш екологічний дизельний двигун у лінійці Kia.

Новий 1,6-літровий двигун Smartstream потужністю 136 к.с. може бути агрегатованим шестиступінчастою механічною коробкою передач або ж семиступінчастою коробкою передач з двома зчепленнями DCT.

У свою чергу модифікацію Kia ProCeed GT обладнали 1,6-літровим двигуном T-GDi потужністю 204 к.с. (265 Нм).

Технології та безпека: інновації, що роблять життя простішим, комфортнішим і безпечнішим

Як і у випадку з новим Ceed, сучасні технології комунікації є однією з ключових рис характеру  ProCeed.

«Плаваюча» інформаційно-розважальна система з 7.0-дюймим сенсорним дисплеєм або 8-дюймова навігаційна мультимедійна система (в залежності від комплектації) можуть синхронізуватися зі смартфонами завдяки протоколам Apple CarPlay™ (для версії iPhone 5 і вище) та Android Auto™ (для телефонів з системою Android версії 5.0 (Lollipop) або вище). Бездротовий зарядний пристрій дозволить подовжити час роботи улюбленого гаджета.

Покупці можуть замовити потужну звукову систему JBL Premium із технологією відновлення звуку Clari-Fi. Перелік оснащення також включатиме автоматичне освітлення та систему бесключового доступу до автомобіля.

Звісно ж, ретельну увагу приділили і комфорту у різних кліматичних умовах. Вентиляція шкіряних передніх сидінь, підігрів всіх сидінь та керма, а також система антиобліденіння лобового скла роблять експлуатацію приємною у будь-яку пору року.

Що стосується безпеки, то окрім шести стандартних подушок безпеки автомобіля та посиленої конструкції кузова, традиційно створеної з широким використанням високоміцної сталі, прогресивні технології допомоги водіям зменшують ризику зіткнень. Перелік оснащення включає функцію автоматичного перемикання фар дальнього світла, систему попередження про небезпеку фронтального зіткнення та утримання автомобіля в смузі руху, адаптивним круїз-контролем, здатним підтримувати відстань до автомобіля, що рухається попереду на швидкостях від 0 до 180 км/год. Не обійшлося без системи моніторингу сліпих зон, системи, що попереджає про трафік, що перетинає траекторію авто під час руху заднім ходом.

Європейські продажі Kia ProCeed стартують на початку 2019 року. Інформація про можливий дебют цієї моделі в Україні з’явиться згодом.

Open Chat