Новини
У Нью-Йорку дебютував «перчений» електричний концепт HabaNiro

У Нью-Йорку дебютував «перчений» електричний концепт HabaNiro

2019-04-19

Компанія Kia Motor America представила своє бачення майбутнього електромобіля Kia. HabaNiro виявився повнопривідним повністю електричним чотиримісним кросовером з запасом ходу до 300 миль, системою автономного водіння п'ятого рівня і неабиякою часткою «перцю» у дизайні.

 

Останнім часом дизайнери Kia перебувають у невпинному пошуку нового обличчя своїх електромобілів. Їхня мета - зробити надбанням минулого стереотип про нудні і невиразні електромобілі. Цього разу раз до гри приєднався північноамериканський підрозділ Kia, який представив у Нью-Йорку концепт компактного електричного кросовера HabaNiro.

 

Енергійний дизайн HabaNiro підкреслює чотириколірний окрас. Сірим металіком пофарбовані передній бампер, крила і накладки у нижній частині дверей. Задня частина даху, задня стійка і крила покриті кольором, який отримав назву "Лавовий Червоний". Передні і середні стійки разом із більшою частиною даху - чорні. За рахунок різкого контрасту з білим кузовом і колесам, рознесеним по кутах кузова, кросовер схожий на багі, хоча насправді корпус має цілком класичні риси.

 

 

Працюючи над концептом, дизайнери дозволили собі деякі вільності щодо конструкції дверей. Так, пара передніх відкривається вгору і вперед по ходу авто, тоді як задні рухаються вгору і проти ходу кросовера. Інтер'єр, що отримав емоційний червоний колір оформлення, просторий і «повітряний». Ви не знайдете тут звичних незграбних дисплеїв і клавіш, замість них весь простір передньої панелі займає широкий інтерактивний екран, а вся необхідна для водіння інформація виводиться на лобове скло за допомогою широкоформатного проекційного пристрою.

 

Неперевершений рівень комфорту забезпечує кругова система клімат-контролю, яка рівномірно і м'яко регулює повітряні потоки по всьому салону. Будучи оснащеним системою автономного водіння п'ятого рівня, HabaNiro дає водієві можливість взяти паузу під час далекої подорожі. При активації системи кермо і панель приладів зсуваються вперед, даючи більше простору водієві і передньому пасажиру, при цьому улюблений фільм або меню аудіо плеєра будуть проектуватися на лобове скло.

 

 

Однією з ключових «фішок» HabaNiro є адаптивна система Real-time Emotion Adaptive Driving (R.E.A.D.), представлена компанією Kia на виставці споживчої електроніки CES на початку цього року. R.E.A.D. оптимізує і персоналізує простір салону автомобіля залежно від емоційного стан водія. Приміром, система стежить за водієм і, як тільки він переводить погляд на верхню центральну частину лобового скла – активується екран заднього огляду з сектором огляду 180 градусів. По мірі вдосконалення штучного інтелекту системи R.E.A.D., вона зможе розпізнавати більше емоційних станів і потреб людини, допомагаючи позбавити водія від рутини, зробити їзду автомобілем більш приємною і, одночасно, залишаючи місце для того, що зараз прийнято називати задоволенням від водіння.

 

Що стосується технічної частини, то відомо, що автомобіль приводиться в рух парою електромоторів, при цьому трансмісія є повнопривідною, а запас ходу становить до 300 миль (близько 480 км).

 

Концепт HabaNiro не має шансів на серійне виробництво, тим не менш, багато з побачених тут рішень можуть з часом знайти застосування в масових моделях корейської компанії.

Open Chat